Κύπελλο Πλαταμώνα – SAVVI MARINE

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στους πρόποδες του Ολύμπου

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.), κάθε χρόνο προσκαλεί τους ιστιοπλόους σε μία διαφορετική Πρωτομαγιά στη θάλασσα στη διοργάνωση του αγώνα «Κύπελλο Πλαταμώνα» .

Ο πρώτος offshore αγώνας κάθε σεζόν στην Περιφέρειας Θεσσαλονίκης φιλοξενείται στον πανέμορφο Πλαταμώνα με την θερμή υποστήριξη της Savvi Marine / Platamon, μία από τις πιο σύγχρονες και οργανωμένες μαρίνες στη Βόρεια Ελλάδα, που υποστηρίζει τη διοργάνωση παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη.

Πρόκειται για μία ιδανική ευκαιρία για την πρώτη ιστιοπλοϊκή απόδραση εκτός Θεσσαλονίκης με δυο offshore και δυο inshore ιστιοδρομίες που προσφέρουν δυνατό αγωνιστικό ενδιαφέρον και συγκινήσεις στους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση συνήθως ξεκινάει απόγευμα Παρασκευής με την  εκκίνηση της  πρώτης ιστιοδρομίας ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ Ι ανοιχτά του μικρού Καράμπουρνου στη Θεσσαλονίκη και μετά από βραδινή πλεύση των σκαφών καταπλέουν τα ξημερώματα στους πρόποδες του Ολύμπου στη φιλόξενη μαρίνα του Πλαταμώνα.

Το Σάββατο συνήθως είναι ημέρα ξεκούρασης των ιστιοπλόων και άλλων ποιλιτιστικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Όμιλος και η τοπική κοινότητα. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Barchetta Marine Bar πραγματοποιείται η τελετή απονομής κυπέλλων στους νικητές των αγώνων, παρουσία των αθλητών, προσκεκλημένων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Με φόντο το βουνό των Θεών την Κυριακή, έξω από τη μαρίνα του Πλαταμώνα, στις 11:00 το πρωί, δίνεται εκκίνηση στη δεύτερη ιστιοδρομία ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΙΙ προς την Θεσσαλονίκη. Βέβαια το πρόγραμμα προσαρμόζεται κάθε χρονιά ανάλογα με την ημέρα της Πρωτομαγιάς, πολλές φορές δίνοντας τη δυνατότητα στον Όμιλο να προσθέσει μια ακόμη αγωνιστική ημέρα στον Πλαταμώνα.

Η επιλογή του Πλαταμώνα δεν είναι τυχαία καθώς ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας προωθεί και ενισχύει με συνεχή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, τη διοργάνωση αγώνων και ναυταθλητικών γεγονότων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Ο Ν.Ο.Α.Θ. δίνει το έναυσμα για μια ιστιοπλοϊκή σεζόν γεμάτη συγκινήσεις, δυνατούς αγώνες και εικόνες από τη θάλασσα που θα μας συντροφεύουν και αυτή τη χρονιά.

Διοργάνωση:

2019

2022