Κύπελλο Νίκος Παπάζογλου

Με ιδιαίτερη τιμή ο Ν.Ο.Α.Θ. διοργανώνει κάθε χρόνο ιστιοπλοϊκό αγώνα στη μνήμη του μέλους του Νίκου Παπάζογλου στο τέλος κάθε Σεπτέμβρη.

Ο Νίκος υπήρξε λάτρης της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας. Την έβαλε στους στίχους των τραγουδιών του, με τη βοήθεια των οποίων «ταξίδεψαν» όλοι όσοι τον αγάπησαν. Ήθελε η μουσική του να φτάνει στην άγονη γραμμή. Εξάλλου, αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός της μουσικής, της τέχνης : Να φτάνει εκεί που οι ψυχές διψούν για βροχή φωτός.  Κάθε καλοκαίρι αρμένιζε στα ελληνικά πελάγη με το σκάφος του, τον Ίκαρο και καπετάνισσα τη Βαρβάρα Παπάζογλου και συμμετείχε σε πολλούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες και ρεγκάτες. Η αγάπη του για το Αιγαίο ήταν έκδηλη, στην παρέα τραγουδούσε πάντα νησιώτικα τραγούδια.  Σταθερό σημείο αναφοράς το κόκκινο μαντήλι, που με την καθημερινή χρήση έγινε σήμα κατατεθέν. Στις 17 Απριλίου 2011 ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι του στη ρωγμή του χρόνου και εμείς νοερά ταξιδεύουμε μαζί του, με την φωνή του, τις μουσικές του και την παρέα του!

Οι αγώνες είναι ανοιχτοί για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi και ORCClub, ενώ μια άτυπη εκκίνηση δίνεται και σε σκάφη που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό, αλλά επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια μικρότερη ιστιοδρομία την Κυριακή.

Αμέσως μετά το τέλος της τελευταίας ιστιοδρομίας, γίνεται η απονομή των κυπέλλων στους νικητές, καθώς και του επαμειβόμενου επάθλου – ένα μπαγλαμαδάκι ίδιο με εκείνο του Νικόλα- στον μεγάλο νικητή των αγώνων που καλείται να το παραδώσει στον επόμενο νικητή ‘παίζοντας’ ένα τραγούδι του Νίκου.  Το επαμειβόμενο έπαθλο  φιλοτεχνήθηκε πριν 10 χρόνια με πολύ μεράκι από τον κ. Γιάννη Αλεξανδρή και αθλοθετήθηκε από το μέλος μας, κ. Αντώνη Τσαλόπουλο.

Διοργάνωση 2021