ΑΓΩΝΕΣ

Ο ΝΟΑΘ στην προσπάθειά του για ανάπτυξη και διάδοση της ιστιοπλοΐας και αποτελώντας ταυτόχρονα ένα αθλητικό σωματείο με κύριο σκοπό τον ναυταθλητισμό επιδιώκει την προσέλκυση και ενασχόληση με την θάλασσα όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών, διοργανώνοντας κάθε χρόνο μια σειρά αγώνων που αποτελούν το Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας.

Διεξάγεται σε 8 Σαββατοκύριακα μέσα στο χρόνο και πραγματοποιούνται τουλάχιστον 20 ιστιοδρομίες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο inshore διαδρομές, στο Κόλπο της Θεσσαλονίκης και μπροστά στο παραλιακό μέτωπο, όσο και offshore διαδρομές προς τον Πλαταμώνα, τα Ν. Μουδανιά, Κατερίνη κ.α. Οι αγώνες του ΝΟΑΘ ουσιαστικά ανοίγουν την ιστιοπλοϊκή σεζόν στις αρχές Απριλίου και κλείνουν στα τέλη Νοεμβρίου. Η ποικιλία των αγώνων και οι απαιτήσεις των ιστιοδρομιών που σχεδιάζονται, τεχνικών, inshore ή offshore, αναδεικνύουν ως νικήτρια την πιο ικανή και ανταγωνιστική ομάδα.

Κάθε Σαββατοκύριακο αγώνων αποτελεί ένα ξεχωριστό Κύπελλο, στο οποίο οι συμμετέχοντες βαθμολογούνται και βραβεύονται ξεχωριστά. Αυτά είναι:

  • Κύπελλο Άνοιξης, το οποίο ανοίγει την σεζόν και αποτελεί την αφορμή για να ενεργοποιηθούν εκ νέου τα σκάφη και οι αθλητές
  • Κύπελλο Ο.Θ.Α., το οποίο πραγματοποιείται στα μέσα Μαΐου σε συνεργασία με τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων που αποτελεί αδελφό σωματείο.
  • Κύπελλο Πλαταμώνα – SAVVI MARINE, το οποίο πραγματοποιείται την Πρωτομαγιά και είναι ο πρώτος αγώνας του αγωνιστικού ημερολογίου της περιφέρειας εκτός του Κόλπου Θεσσαλονίκης.
  • Κύπελλο Ωκεανοπόρων, η οποία αποτελεί έναν μικρό μαραθώνιο ιστιοπλοΐας προς τιμήν των ιστιοπλόων της πόλης που διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό.
  • Κύπελλο Νίκος Παπάζογλου, στη μνήμη του μέλους και αθλητή μας που μας άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη αναμνήσεων, μελωδιών και ναυτοσύνης.
  • Κύπελλο Χειμώνα, οι τελευταίοι αγώνες της χρονιάς μέσα στο Χειμώνα, για λίγους και καλούς αθλητές που δεν μπορούν να αποχωριστούν την θάλασσα πριν τα πρώτα χιόνια.