Όμιλος

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2004, με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση της ναυτικής τέχνης και συγκεκριμένα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, την καλλιέργεια της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, την διοργάνωση αγώνων και τη συνδρομή στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στις ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ναυταθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων ενισχύουν το τουριστικό προφίλ των προορισμών όπου φιλοξενούνται. Συστήθηκε με την πρωτοβουλία σαράντα επτά ανθρώπων της πόλης της Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αγωνιστικό στόλο ανοιχτής θάλασσας, αθλητές με πολλές διακρίσεις, τόσο στις ελληνικές, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα πολλά από τα μέλη του είναι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Ο Όμιλός μας, όλα αυτά τα χρόνια, έχει βοηθήσει να έρχονται σε επαφή με τη θάλασσα χιλιάδες Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Οι δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνουν:

1) Ετήσιο πρωτάθλημα αγώνων: διεξαγωγή από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο, περιλαμβάνει 20 αγώνες, μεταξύ αυτών και εν προκειμένω για την προώθηση της ιστιοπλοΐας σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, Αγώνες με προορισμό και διαμονή σε Πλαταμώνα και Μουδανιά, με κορύφωση εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου την διοργάνωση της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου στην Σκόπελο.

2) Διεξαγωγή παράλληλων πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων.

3) Κοινωνική προσφορά: διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS, των Α.Μ.Ε.Α. Καλαμαριάς και άλλων και περιβαλλοντολογική δράση σε συνεργασία με ειδικούς φορείς (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσών και Ακτών).

4) Λειτουργία Τμημάτων ενασχόλησης με την ιστιοπλοΐα Αρχαρίων, Προχωρημένων και Αγωνιστικής