Τμήμα Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας

Σκοπός του τμήματος είναι η εισαγωγή στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας. Μπορεί οι περισσότεροι να το αντιμετωπίζουν ως hobby, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά και δύσκολα αθλήματα. Ανάλογα με το είδος των αγώνων που διοργανώνονται δοκιμάζονται όχι μόνο η φυσική κατάσταση και αντοχές κάθε ιστιοπλόου, αλλά και η πνευματική του διαύγεια αφού πρέπει να συνδυάζει ταυτόχρονα πολλαπλούς παράγοντες (άνεμο, θάλασσα, τακτική, ομάδα κ.α.) συχνά εν μέσω έντασης του αγώνα και ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών !

Κατά τη διάρκεια των τμημάτων θα έχετε την ευκαιρία να εκπαιδευτείτε, προπονηθείτε και συμμετάσχετε σε αγώνες στη Θεσσαλονίκη με το πολύ ανταγωνιστικό ιδιόκτητο σκάφος του Ομίλου ΒΟΡΡΑΣ, ένα IMX – 38. Μετά την παρακολούθηση του τμήματος αγωνιστικής μας, όπου θα λάβετε τις βάσεις για την συμμετοχή σας σε μια αγωνιστική ομάδα, θα σας δώσουμε την ευκαιρία να ενταχθείτε σε άλλα σκάφη ή ομάδες και να συνεχίσετε την μοναδική αυτή εμπειρία όσο …αντέχετε!

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι δομημένο πάνω στην προπόνηση των αθλητών ιστιοπλόων αλλά και την αγωνιστική δραστηριότητα του σκάφους που ξεκινάει από τα αρχές Απριλίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Η καινοτομία μας είναι ότι σας δίνουμε την ευκαιρία να μυηθείτε στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα σε μια μικτή ομάδα με έμπειρους ιστιοπλόους πρόθυμους να μοιραστούν μαζί σας τις γνώσεις και εμπειρίες τους.

Παρακολουθώντας το αγωνιστικό τμήμα μας, θα συμμετέχετε σε 8 εξόδους με το σκάφος, διάρκειας περίπου 6 ωρών η κάθε μία ( ή και περισσότερο αν οι συνθήκες ενός αγώνα το απαιτούν).

Ταυτόχρονα θα παρακολούθησετε στοχευμένα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στον Όμιλο για αγωνιστική ιστιοπλοΐα, από έμπειρους ιστιοπλόους, περιλαμβάνοντας τριμμάρισμα πανιών, τακτική, μετεορολογία, χρήση οργάνων και GPS κ.α.