Σκάφος ΒΟΡΡΑΣ

Στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του αθλήματος της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας, ο ΝΟΑΘ διαθέτοντας το καθαρόαιμο αγωνιστικό ιστιοφόρο IMX 38 ΒΟΡΡΑΣ, επιθυμεί να το στελεχώσει με νέους και νέες ιστιοπλόους, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε αυτούς να παραμείνουν στο χώρο και να αποτελέσουν μέλη μιας αγωνιστικής ομάδας.

Η πρόκληση για κάθε συμμετέχων/ουσα είναι η οργάνωση και λειτουργία μιας αυτοδύναμης ομάδας, όπως αυτές που υπάρχουν στα περισσότερα σκάφη που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα του Ομίλου.

Το όφελος πολλαπλό καθώς μέσα από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, οι οποίοι πρέπει να είναι απόφοιτοι σχολής ιστιοπλοΐας, να αγωνιστούν με ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σκάφη της πόλης, να γνωρίσουν τον Όμιλο και άλλους ιστιοπλόους και να συμπληρώσουν θέσεις σε πληρώματα άλλων σκαφών – μελών του Ομίλου.

Απώτερος σκοπός και μεγάλη ικανοποίηση για τους ανθρώπους του Ομίλου θα είναι τα μέλη των παραπάνω ομάδων να ‘δέσουν’ μεταξύ τους, να συνεργαστούν σαν ομάδα επιδιώκοντας καταρχήν την ενασχόλησή τους με την θάλασσα, αλλά και την κατάκτηση κάποιας διάκρισης.

Για την συμμετοχή του κάθε ιστιοπλόος θα καταβάλλει στον Όμιλο συνδρομή ανάλογα με τον αριθμό αγώνων που συμμετέχει.

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα είναι 7 άτομα.

Η κάθε ομάδα θα δικαιούται μια προπόνηση πριν από κάθε Σαββατοκύριακο αγώνα.